ua en ru

Наїзд на натовп в Гельсінкі: винуватець ДТП навмисно збив 6 пішоходів

Наїзд на натовп в Гельсінкі: винуватець ДТП навмисно збив 6 пішоходів Фото: поліція Фінляндії (poliisi.fi)

До цього підозрюваний був причетний до кількох інших інцидентів

Винуватець дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) в Гельсінкі (Фінляндія) навмисно збив 6 пішоходів, один з яких загинув. Про це повідомляє Iltalehti.

"Экпертная оцінка підтвердила попередню версію про те, що підозрюваний зі значним перевищенням швидкості від Алексантеринкату до Маннергеймінті (по центральним вулицям міста) і далі до Леннтротинкату, де він навмисне зіштовхнувся з 6 людьми", - заявив комісар поліції по кримінальних справах Теему Крускопф.

За його словами, перед тим, як збити пішоходів на набережній Леннротинкату, він був винен у кілька інцидентів. Відзначається, що 51-річний підозрюваний переведений з правоохоронних органів у медучреджение для проходження медичних тестів для підтвердження його психічного здоров'я.

"Досудове розслідування продовжиться, серед іншого, шляхом заслуховування свідків та розслідування подій, що передували ДТП", - резюмував Крускопф.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 липня 2017 року в результаті наїзду автомобіля на натовп в Гельсінкі загинула жінка, ще кілька людей отримали поранення. Так, двоє постраждалих є громадянами РФ, один - громадянином Естонії і ще один - Фінляндії.