ua en ru

Наїзд на поліцейський фургон в Парижі: нападник присягнув на вірність ІДІЛ

Наїзд на поліцейський фургон в Парижі: нападник присягнув на вірність ІДІЛ Фото: прапор ІДІЛ (twitter.com)

Смертник підтримував групу ісламістів, що контролюють частину Сирії та Іраку

Ісламіста, який на автомобілі протаранив поліцейський фургон в Парижі (Франція) в районі Єлисейських полів, присягнув на вірність терористичної організації "Ісламська держава". Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерело, близьке до розслідування.

"Чоловік, який направив свою машину в поліцейський фургон в Парижі поблизу з Єлисейськими полями в понеділок, присягнув на вірність ісламським державним бойовикам", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерела, чоловік, який загинув в результаті власного нападу, передав лист своєму швагрові, в якому він повідомив про свою підтримку групи, яка контролює частину Сирії і Іраку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що четверо членів сім'ї ісламіста Адама Дзазірі, який на автомобілі протаранив поліцейський фургон в Парижі в районі Єлисейських полів, були заарештовані правоохоронцями і доставлені в поліцейську дільницю.

Так, народившись в родині салафістів (напрямок в сунітському ісламі), ісламіст ніколи не був засуджений, але з 2015 року стояв на спеціальному обліку державної безпеки за приналежність до радикального ісламістського руху.