ua en ru

Теракт біля Парижа: подробиці

Теракт біля Парижа: подробиці Фото: місце теракту в передмісті Парижа (rt.com screenshot)

Теракт біля Парижа стався сьогодні в Леваллуа-Перре

Теракт в передмісті Парижа - наїзд автомобіля на групу військових, стався сьогодні вранці, 9 серпня. Детальніше про інцидент читайте в матеріалі РБК-Україна.

Теракт біля Парижа: постраждали 6 осіб

Місцева поліція повідомила, що автомобіль врізався в натовп французьких військовослужбовців в одному з передмість Парижа, Леваллуа-Перре. Очевидці події повідомили про постраждалих: поранено 6 осіб, з них двоє тяжкопоранених. Місцева поліція інформує, що водієві вдалося втекти з місця події, зараз правоохоронці ведуть його пошуки.

Інцидент в передмісті Парижа назвали навмисним

Наїзд автомобіля на людей в передмісті Парижа місцева влада назвали навмисним актом. Таку позицію висловив мер Леваллуа-Перре Патрік Балкані.

Балкані заявив про відсутність сумнівів в тому, що наїзд на військових був навмисним актом. "Без всякого сумніву, це був навмисний вчинок", - заявив Балкані.

Опубліковано відео з місця наїзду автомобіля на військових у Франції

В інтернеті з'явилося відео з місця наїзду автомобіля на французьких військових у передмісті Парижа Леваллуа-Перре. Відеозапис опублікована телеканалу SkyNews.

На відеозаписі зафіксована робота поліції на місці події. Опубліковане відео також містить перші кадри з місця наїзду на військових, на яких видна робота представників екстрених служб.

Наїзд на людей біля Парижа кваліфікований як теракт

Наїзд автомобіля на військових в паризькому передмісті Леваллуа-Перре антитерористичний підрозділ прокуратури Парижа кваліфікував як теракт.

За даними ЗМІ, слідчі порушили кримінальну справу в зв'язку зі спробою вбивства представників влади з метою здійснення теракту.

Теракт біля Парижа: поліція затримала підозрюваного

Паризька поліція на півночі міста затримала чоловіка, якого підозрюють у скоєнні сьогоднішнього теракту в Леваллуа-Перре.

Як повідомляє Associated Press з посиланням на французьких чиновників, поліція розслідує можливу причетність затриманого до ранкового теракту.

"Французькі чиновники: на півночі Парижа заарештовано чоловіка, поліція розслідує можливу зв'язок з атакою автомобіля на солдатів", - повідомляє ЗМІ.