ua en ru

Найманці ПВК "Вагнера" причетні до трагедії Іл-76 і штурму Луганського аеропорту, - СБУ

Найманці ПВК "Вагнера" причетні до трагедії Іл-76 і штурму Луганського аеропорту, - СБУ Фото: Василь Грицак (flickr.com/securityserviceofukraine)

Учасники групи також були задіяні в штурмі Дебальцевого

Найманці так званої "приватної військової компанії Вагнера" ​​(ПВК) причетні до трагедії Іл-76 і штурму Луганського аеропорту. Про це під час брифінгу заявив глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак, передає кореспондент РБК Україна.

Так, Україна вважає найманців ПВК "Вагнера" ​​бійцями Збройних сил Російської Федерації. За словами Грицака, на сьогоднішній день встановлені особи більш ніж 1,5 тис. членів групи. Також, встановлена причетність групи ЧВК "Вагнера" на чолі з Дмитром Уткіним до знищення літака ІЛ-76 на Донбасі.

Згідно з інформацією СБУ, 72 найманця ПВК брали участь в операціях по знищенню Іл-76 з українськими десантниками і штурмі Лугансокго аеропорту. Відзначається, що 15 з них були вбиті.

Крім того, в штурмі Дебальцеве брали участь 205 найманців ПВК "Вагнера", де вони зазнали втрат в 51 особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіянин Григорій Цуркану, якого в Сирії захопили в полон бойовики "Ісламського держави", раніше воював на Донбасі, можливо, в складі так званої "приватної військової компанії Вагнера".