ua en ru

Наглядовий прокурор ГПУ на сьогодні вивчає рішення слідчого по справі вбивства Г.Гонгадзе щодо завершення судового слідства, - О.Медведько

Наглядовий прокурор ГПУ на сьогодні вивчає рішення слідчого по справі вбивства Георгія Гонгадзе щодо завершення судового слідства. Про це заявив журналістам генпрокурор України Олександр Медведько, передає кореспондент РБК-Україна.

«По справі зараз виконується вимоги ст.217 КпК України (ознайомлення з матеріалами кримінальної справи). Таке рішення було прийняте слідчим...Одночасно наглядовим прокурором вивчається кримінальна справа і в тому числі законність прийнятого (слідчим) рішення.

Відповідаючи на запитання, чи можуть бути подовжені слідчі дії по даній кримінальній справі, О.Медведько зазначив: «Поживем-побачим».

Нагадаємо, що на початку вересня 2010 р. ГПУ було оголошено про завершення досудового слідства по справі щодо вбивства Г.Гонгадзе. Головним обвинувачуваним є Олексій Пукач, замовником вбивства є за інформацією ГПУ, є покійний очільник МВС Юрій Кравченко. Однак, після цієї заяви ГПУ, в деяких ЗМІ з'явилась інформація про можливість продовження досудового слідства.

Нагадаємо, на сьогодні постраждалі та обвинувачений ознайомлюються з матеріалами досудового слідства.