ua en ru

З початку доби бойовики 30 разів обстріляли сили АТО, - штаб

З початку доби бойовики 30 разів обстріляли сили АТО, - штаб Фото: з початку доби бойовики 30 разів обстріляли сили АТО

Поранено одного військового ЗСУ

З початку доби, 22 травня 2017 року, бойовики на Донбасі 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, одного військового поранено. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Так, найчастіше вогонь відкривався на Приморському напрямку. Повідомляється, що в першій половині дня бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл укріплень неподалік Гнутово з мінометів калібру 122 мм і 120 мм. В районі Новотроїцького та Красногорівки бойовики вели обстріл з мінометів калібру 82 мм. Також Новотроїцьке та Мар'їнку незаконні збройні формування обстрілювали з озброєння БМП. Опорні пункти сил АТО поблизу Широкіно, Водяного, Павлополя і Богданівки опинилися під вогнем з гранатометів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку бойовики застосовували артилерійське озброєння калібру 122 мм проти бійців ВСУ біля Луганського ще на початку доби. Опорні пункти у південному передмісті Авдіївки і у Верхньоторецькому бойовики кілька разів обстрілювали з 82 мм мінометів, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї. Також під вогнем зі стрілецької зброї опинилося укріплення сил АТО в районі Пісків.

"Луганський напрямок. На цій ділянці лінії розмежування бойовики російсько-терористичних військ 4 разі порушували режим припинення вогню. З протитанкових ракетних комплексів бандити вели вогонь по наших позиціях поблизу Новозванівки та Троїцького. Біля Новотошківського застосовували автоматичні станкові гранатомети. А в районі Валуйського українських воїнів обстрілював ворожий снайпер", - йдеться в повідомленні.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 22 травня 2017 року Російсько-терористичні бандформування...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 22 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі за минулий тиждень загинули 25 бойовиків.