ua en ru

"Миколаївгаз": з початку року збитки компанії склали 91 млн гривень

"Миколаївгаз": з початку року збитки компанії склали 91 млн гривень Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

"Миколаївгаз" продовжує працювати у посиленому режимі

За перші чотири місяці 2020 року збитки компанії "Миколаївгаз" склали 91 млн гривень. Даний результат пояснюється тим, що в першому півріччі поточного року затверджені НКРЕКП тарифи на доставку газу покривають лише 70% собівартості послуги. Про це повідомляє прес-служби компанії.

В кінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифів на доставку газу: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. За словами прес-служби, діючий тариф у першій половині 2020 року все ще є збитковим для компанії.

"Отримані збитки не дозволяють повною мірою здійснювати всі заплановані ремонтні роботи в рамках інвестиційної програми, заміну зношеного обладнання і повністю розрахуватися з Оператором ГТС за послуги балансування. Зараз отримані кошти спрямовуються на пріоритетні напрямки: роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці і засоби індивідуального захисту працівників. Посилює проблему також несвоєчасна оплата доставки газу клієнтами компанії. За чотири місяці споживачі сплатили лише 65% наданих послуг", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що при цьому АТ "Миколаївгаз" продовжує працювати в посиленому режимі.

"Минулого місяця ми ліквідували шість витоків газу на міжселищних підземних газопроводах високого тиску, відвівши загрозу припинення газопостачання для 8,5 тисяч домогосподарств. Ми в першу чергу направляємо кошти на здійснення таких ремонтно-відновлювальних робіт, у той час, як більшість планових робіт знаходяться в режимі простою і очікування через нестачу фінансування", - розповідає технічний директор АТ "Миколаївгаз" Дмитро Грицай.

У компанії вважають, що початок дії економічно обґрунтованого тарифу АТ "Миколаївгаз" з 1 липня 2020 року, при збереженні низьких ринкових цін на газ, що дозволить до кінця року вивести компанію максимально близько до точки беззбитковості.