ua en ru

З початку року у Франції запобігли 12 терактам

З початку року у Франції запобігли 12 терактам Фото: поліція Франції (flickr/Police Nationale)

МВС Франції спостерігає за 18 тисячами ймовірних радикалів

Міністерство внутрішніх справ (МВС) Франції з початку цього року запобігло по країні 12 терактів. Про це заявив глава МВС Жерар Коллон в ефірі телеканалу CNEWS.

"З початку року нам вдалося запобігти 12 терактів", - заявив Коллон.

Він зазначив, що ці теракти планувалося влаштувати в місцях великого скупчення людей, зокрема на виборчих дільницях. Зараз правоохоронні органи Франції стежать за 18 тисячами можливих радикалів.

За словами Коллона, до моменту закінчення строку дії надзвичайного стану наприкінці жовтня влада Франції приймуть новий антитерористичний закон, який дозволить забезпечити безпеку громадян країни.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європейський Союз потребує загальному оборонному бюджеті і спільної армії.

"Безпека - це основа будь-якого політичного співтовариства", - заявив Макрон. За його словами, Європа зіткнулася з подвійним випробуванням - "поступовим і неминучим" відчуженням США і загрозою тероризму. Французький президент вважає, що загальноєвропейська армія повинна з'явитися до 2020 року в додаток до збройним силам НАТО.