ua en ru

В Україні зареєстровано 2,2 млн випадків захворювання на грип та ГРВІ

В Україні зареєстровано 2,2 млн випадків захворювання на грип та ГРВІ Фото: з початку епідеміологічного сезону на грип та ГРВІ захворіли 2,2 млн осіб

Найвищий рівень захворювання встановлений у Київській області та Києві

З початку епідеміологічного сезону на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) захворіли 2,2 млн осіб. Про це в ході брифінгу повідомила директор ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань" Міністерства охорони здоров'я України Любов Некрасова, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку епідеміологічного сезону, з 1 жовтня минулого року і по 10 січня цього року, в Україні зареєстровано 2,2 млн випадків захворювання на грип і ГРВІ", - розповіла Некрасова та додала, що в середньому ця цифра становить 570 людей на 10 тисяч осіб або 5,7 відсотків від усього населення.

Найвищий рівень захворювання встановлений у Київській області та Києві - 538 та 580 осіб на 10 тисяч людей, відповідно.

Найнижчий рівень - у Закарпатській області (338 осіб на 10 тисяч людей), Тернопільській області (341 на 10 тис.) та Харківській області (216 на 10 тис.).

Всього, за словами Некрасової, з початку епідеміологічного сезону госпіталізовано 76 946 осіб (3,5 % від усіх захворілих), з них - 76% - діти до 16 років.

Також представник МОЗ розповіла, що за останній епідеміологічний сезон 2015-2016 років захворюваність на грип була вища порівняно з попереднім періодом на 14,3%, а кількість госпіталізованих була вища порівняно з минулим роком на 10%.

Варто зауважити, що тільки за останній тиждень, за словами Некрасової, на гострі респіраторні захворювання захворіли 123 889 осіб.

Варто зауважити, що за словами Некрасової, у жодній з областей не перевищено епідеміологічний поріг захворювання на грип.

"Не можна сказати, що по кількості захворювань перевищено епідеміологічні пороги. Але вирізняється цей період зовсім іншою ознакою - агресивністю вірусу по відношенню до тих груп населення, які підпадають, як ризикові (діти, люди похилого віку, люди з хронічними захворюваннями (діабет, серцево-судинні) та люди з надмірною вагою - ред.)", - зауважила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з початку епідеміологічного сезону від грипу померли 25 осіб.