ua en ru

НАБУ просять перевірити чиновників Одеської ОДА на причетність до хабарництва

Забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування справи про хабарництво чиновників Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вимагає народний депутат України Олександр Дроздик. Про це йдеться у відповідному депутатському зверненні до голови НАБУ, яке депутат оприлюднив на сторінці Фейсбук.

НАБУ має зайнятися хабарниками в оточенні Саакашвілі Надіслав депутатське звернення до Національного антикорупційного ...

Опубліковано Александром Дроздиком 12 січня 2016 р.

Парламентар також просить перевірити можливу причетність керівництва Одеської ОДА, в тому числі Міхеїла Саакашвілі, до вчиненого правопорушення.

"Йдеться ж про "молоду команду" галасливого одеського губернатора, який на телеекранах "бореться з корупцією". Можливо, його гіперактивність є цілеспрямованим прикриттям для хабарництва?", - пише депутат в коментарі на сторінці у соціальній мережі.

За його переконанням, ця справа наложить до компетенції НАБУ і має стати для Бюро пріоритетною.

"Якщо "так" - антикорупційне бюро має показово закрутити гайки і губернатору і його раднику. Щоб конфліктний популізм не став новим універсальним щитом для корупціонерів", - додає депутат.

Дроздик не виключає, що "в Одеській ОДА зараз саме "підчищають кінці" з цієї справи". "Радника губернатора поспіхом звільнили. НАБУ варто поспішати, поки кінці не канули в море", - резюмував депутат.