ua en ru

НАБУ підозрює "Укрзалізничпостач" у переплаті понад 15 млн грн за російські запчастини

НАБУ підозрює "Укрзалізничпостач" у переплаті понад 15 млн грн за російські запчастини Фото: слідчі підозрюють чиновників у змові

Слідство вважає, що підприємство вступило в змову з постачальниками

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює посадових осіб державного підприємства "Укрзалізничпостач" у зловживанні службовим становищем допомогою переплати 15,8 млн гривень при купівлі запчастин. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення Солом'янського районного суду Києва.

З матеріалів суду слідує, що в липні 2015 року "Укрзалізничпостач" закупив запчастини до автотормозного обладнання у "Техноекотрейдингу" і "Тяжмашкомплекту". Фірми поставили залізничникам продукції на 40,01 млн гривень.

Слідство встановило, що ціни, за якими проводилися закупівлі, завищені на 40-50% у порівнянні з аналогічною продукцією інших постачальників. Різниця між цінами на закуповується продукцію і цінами на фактично придбану продукцію становить понад 15,8 млн гривень.

Компанії "Техноекотрейдинг" і "Тяжмашкомплект" купили продукцію у дилера російського виробника "Транспневматика" - фірми "Укртранспневматика", а потім за завищеною ціною перепродали українському підприємству. Слідство вважає, що чиновники вступили в змову.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за клопотанням НАБУ суд призначив цілодобовий домашній арешт бухгалтеру Шевченківської райдержадміністрації Оксані Добриловской.