ua en ru

НАБУ подасть документи для екстрадиції з РФ екс-директора Запорізького комбінату

НАБУ подасть документи для екстрадиції з РФ екс-директора Запорізького комбінату Ілюстративне фото (nabu.gov.ua)

НАБУ в найближчі 10 днів підготує пакет документів для екстрадиції з Росії Володимира Королькова

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в найближчі десять днів підготує пакет документів для екстрадиції з Росії колишнього директора "Запорізького титано-магнієвого комбінату" Володимира Королькова. Про це повідомляє НАБУ, передає "Громадське радіо".

Повідомляється, що клопотання про видачу та відповідний пакет документів до нього, повинні бути передані до Генеральної прокуратури у десятиденний строк з дня затримання особи на території іноземної держави. Після цього ГПУ направить документи в компетентні органи країни, де затриманий підозрюваний у скоєнні злочину.

Нагадаємо, що НАБУ отримало підтвердження від Інтерполу, що Королькова затримали 28 серпня в Росії. Детективи НАБУ підозрюють Королькова в розтраті 492 млн гривень, які надійшли від "Толексіс Трейдінг Лімітед" Дмитра Фірташа для технічної модернізації комбінату.

Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Зазначимо, що Королькова оголосили в міжнародний розшук у грудні 2017 року.

Другий фігурант справи - директор комбінату Володимир Сівак, розслідування відносно якого завершили восени 2017. Зараз його справа знаходиться на розгляді в Заводському районному суді.