ua en ru

НАБУ наполягає на перегляді запобіжного заходу для Мартиненка і Переломи

НАБУ наполягає на перегляді запобіжного заходу для Мартиненка і Переломи Фото: у НАБУ сподіваються на перегляд запобіжного заходу для Миколи Мартиненка

У Антикорупційному бюро вважають, що екс-нардеп Микола Мартиненко може чинити тиск на свідків

Національне антикорупційне бюро не погоджується із рішенням щодо запобіжного заходу для затриманих у справі розкрадання коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" Миколи Мартиненка та Сергія Переломи і сподівається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура зможе відстояти позицію слідства в апеляційній інстанції. Про це йдеться в повідомленні НАБУ у Facebook.

На думку детективів, за обраного запобіжного заходу (особиста порука) підозрювані матимуть можливість чинити тиск на свідків, а також вчиняти інші дії, спрямовані на знищення доказів їхньої злочинної діяльності.

"Особливо це стосується колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, який має вплив у вищих політичних колах", - зазначають у НАБУ.

У бюро наголошують, що затримання останнього 20 квітня було законним та виправданим.

Як встановило слідство, напередодні вручення повідомлення про підозру, Микола Мартиненко різко змінив свою поведінку: відключив телефони, перестав користуватися звичними автівками, повідомив близьким особам перелік адрес та автомобілів, в яких планувався обшук тощо.

"В ніч з 19-го на 20-е квітня Микола Мартиненко за місцем проживання не ночував. Вранці 20-го квітня детективи НАБУ встановили, що він перебуває у приймальні народного депутата Дениса Дзендзерського, звідки пан Мартиненко вийшов через 6 годин "перемовин". За даних обставин, детективами було прийнято рішення про затримання підозрюваного у відповідності з вимогами статті 208 КПК України з метою унеможливлення його втечі", - стверджують у НАБУ.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва відпустив колишнього народного депутата фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка на поруки.

НАБУ підозрює екс-нардепа у причетності до розтрати понад 17 млн доларів на закупівлі уранового концентрату за завищеними цінами.