ua en ru

НААУ просить прокуратуру про притягнення її потерпілою стороною в справі про вбивство Грабовського

НААУ просить прокуратуру про притягнення її потерпілою стороною в справі про вбивство Грабовського Фото: НААУ просить прокуратуру про притягнення її потерпілою стороною в справі про вбивство Грабовського

Необхідність отримання статусу потерпілої сторони НААУ обґрунтовує положеннями закону про адвокатуру

Голова Національної асоціації адвокатів України (НААУ) Лідія Ізовітова 7 квітня подала заяву до Головної військової прокуратури про залучення НААУ як потерпілої у кримінальному провадженні за фактом вбивства адвоката Юрія Грабовського. Про це повідомляє прес-служба НААУ.

Зазначається, що необхідність отримання статусу потерпілої сторони НААУ обґрунтовує положеннями ст.ст. 45, 55, 56 закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" та ст. ст. 55, 56 КПК України.


"Відповідно до частини першої статті 55 Кримінального процесуального кодексу України потерпілим у кримінальному провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або матеріальної шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди", - йдеться в повідомленні.

НААУ також нагадує, що 10 березня 2016 року звернулася із заявою до Національної поліції у місті Києві з приводу безвісного зникнення адвоката Грабовського, який на той момент мав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та був членом НААУ і заступником голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Нагадаємо, Юрій Грабовський, адвокат офіцера Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС Росії Олександра Александрова, був знайдений убитим 25 березня.