ua en ru

На Запорізькій АЕС пройшла нарада щодо продовження терміну експлуатації енергоблоків ЗАЕС.

На Запорізькій АЕС пройшла робоча нарада з питань продовження ресурсів енергоблоків ЗАЕС і атомних станцій України, повідомляє прес-служба «Енергоатома». На нараді були детально розглянуті питання проведення заходів, запланованих для виконання робіт щодо підвищення безпеки і продовження ресурсу експлуатації енергоблоків.

Як підкреслив генеральний директор ЗАЕС В'ячеслав Тищенко, проведення робіт з продовження терміну служби енергоблоків є одним з пріоритетних напрямів для Запорізької АЕС, оскільки термін експлуатації першого енергоблоку закінчується в 2014 р.

За підсумками наради голова державного комітету ядерного регулювання Олена Миколайчук висловила надію, що роботи з підвищення безпеки, потрібні для продовження терміну експлуатації енергоблоків Запорізької АЕС, будуть виконані в запланований термін.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 р., другий - в 1985 р., третій - в 1986 р., четвертий - в 1987 р., п'ятий - в 1989 р., шостий - в 1995 р.

Останніми роками станція виробляє близько 50% всієї електроенергії, що виробляється атомними станціями України, і більше 21% від загального вироблення електроенергії в країні. За час експлуатації Запорізька АЕС виробила більше 800 млрд кВт.год електроенергії.