ua en ru

На відкритті фондових торгів у США сьогодні очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 10 травня 2010 р. очікується зростання провідних індексів, передає РБК. Учасники ринку, швидше за все, слідом за азіатськими і європейськими інвесторами з натхненням сприймуть новину з Європи про те, що Євросоюз створить загальноєвропейський антикризовий фонд розміром 750 млрд євро для запобігання загрози поширення грецької кризи на інші європейські держави.
На цьому фоні можуть зміцнити свої позиції провідні фінансові корпорації США, включаючи найбільші банки країни Bank of America Corp. і Citigroup Inc.
Сприятливо може скластися сьогоднішня торгова сесія і для гірничодобувних і енергетичних компаній. Можливе зростання котирувань стане наслідком підвищення цін як на нафту, так і на золото та інші метали.
Успіху на торгових майданчиках може очікувати і американський авіабудівний концерн Boeing Co. після того, як аналітики з Goldman Sachs Group Inc. підняли рекомендації по акціях компанії з "нейтральний" до "купувати".
Холдингова компанія Altria Group, що володіє найбільшою в світі тютюновою компанією Philip Morris, також може зміцнити свої позиції. Щотижневе фінансове видання Barron's поставило Altria на вершину списку з 500 найбільш успішних публічних компаній у США, грунтуючись на показниках обсягів продажів.
За станом на 15:36 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 376,00 пунктів (+3,64%), на індекс S & P - на 46,50 пункту (+4,20%), на індекс Nasdaq - на 73,00 пункту (+3,95%).