ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується різноспрямована зміна провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США очікується різноспрямована зміна провідних індексів. Інвестори стурбовані бюджетними проблемами у низці країн Європи - в першу чергу в Греції, Португалії і Іспанії. Індекс вартості страховки від суверенного дефолта цих країн виріс сьогодні до рекордного значення. При цьому основна увага учасників торгів буде сьогодні прикута до даних з безробіття в США, які будуть обнародувані до відкриття торгової сесії (о 15:30 за київським часом). Аналітики прогнозують, що рівень безробіття в США в січні 2010 р. склав 10,1%.

Нижче за прогнози опинилися опубліковані сьогодні результати компанії Aetna, що займається медичним страхуванням. Значніші, ніж очікувалося, витрати також змусили компанію обнародувати стриманіший прогноз на 2010 р., що може негативно відбитися на її котируваннях.

Очікується пониження котирувань фінансових компаній, включаючи банки Bank of America, Bank of New York Mellon, J.Р.Мorgan Chase і Goldman Sachs. Представники останнього сьогодні заявили, що плани адміністрації Президента США Барака Обами по скороченню банківських ризиків можуть торкнутися близько 10% чистої виручки Goldman Sachs.

Пониження цін на нафту і метали може негативно відбитися на вартості цінних паперів виробника алюмінію Alcoa, медедобувної компанії Freeport-МcМoRan Copper & Gold Inc., золотодобувної Newmont Mining, а також нафтових гігантів Exxonmobil і Chevron.

Станом на 14:49 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 35 пунктів (-0,35%), на індекс Nasdaq - підвищилися на 1,5 пункту (+0,09%), на індекс S&Р - знизилися на 4 пункти (-0,38%).