ua en ru

На відкритті фондових торгів у США очікується різноспрямований рух провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 23 березня очікується різноспрямований рух провідних індексів. Інвестори звернуть сьогодні увагу на макроекономічну статистику. Зокрема, після початку торгової сесії будуть опубліковані дані Національної асоціації рієлторів США за обсягом продажів будинків на вторинному ринку житла в країні в лютому 2010 р. Аналітики прогнозують, що темпи скорочення обсягів продажів будинків на вторинному ринку житла сповільнилися: у січні 2010 р. показник знизився на 7,2%, в грудні 2009 р. - на 16%. Експерти відзначають, що на ринку в короткостроковій перспективі спостерігатиметься волатильність, тому важливо, щоб доповідь Національної асоціації ріелторів США не розчарувала інвесторів.

На відкритті торгової сесії можуть подорожчати акції виробника мікросхем для мобільних телефонів Integrated Silicon на тлі власного сприятливого прогнозу компанії по прибутку за I квартал 2010 р.

Менш сприятливо можуть скластися фондові торги для вугледобувної компанії Massey Energy на тлі інформації про те, що компанія планує продати 8,5 млн своїх акцій, щоб профінансувати покупку конкурента Cumberland Resources Corp. за 960 млн дол.

Американський алюмінієвий концерн Alcoa прогнозує, що 2010 р. виявиться для компанії успішним у зв'язку з виходом світової економіки з рецесії і зростанням попиту на алюміній у Китаї на 20%. На цьому фоні акції Alcoa можуть піднятися в ціні.

На хід торгів може надати вплив і наступна інформація: європейський суд у Люксембурзі ухвалив сьогодні, що інтернет-корпорація Google Inc. не порушує законодавство ЄС, продаючи рекламодавцям ключові слова пошуку в системі Google, співпадаючи із зареєстрованими торговими марками, - такими, як Louis Vuitton і Dior. Найвищий судовий орган Євросоюзу підтвердив, що Google не несе відповідальності за використовувані рекламодавцями ключові слова, якщо тільки компанія не допускає свідомо порушення прав на торгові знаки. Разом з тим перемога Google в спорі з правовласниками не є абсолютною, оскільки суд заявив, що французькі компанії, що подали позов проти Google, все ще можуть добитися компенсації від пошукача у французькому суді.

Крім того, інвестори можуть звернути увагу і на інформацію про те, що медіакомпанії Time Warner Inc., Lions Gate Entertainment Corp. і група Access Industries, що належить американському бізнесменові російського походження Леонарду Блаватнику, пропонують за покупку голлівудської студії Metro-Goldwyn-mayer від 1,2 млрд дол. до 1,5 млрд дол.

За станом на 14:26 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 2 пункти (+0,02%), на індекс Nasdaq - знизилися на 18,5 пункту (-0,95%), на індекс S&Р також знизилися - на 0,4 пункту (-0,03%).