ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 9 листопада очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 9 листопада 2009 р. очікується зростання провідних індексів, оскільки інвестори можуть з оптимізмом відреагувати на підсумки засідання міністрів фінансів "великої двадцятки" (G20), на якому було ухвалено рішення про подальші заходи з стимулювання економіки. Додатковим позитивним чинником може стати зростання цін на метали, сприяюче зростанню котирувань компаній гірничовидобувного сектора.

На цьому фоні в перші години торгів можуть подорожчати акції компаній фінансового сектора на чолі з акціями банків Citigroup Inc. і Bank of America Corp. Серед компаній гірничовидобувного сектора лідерами зростання можуть стати найбільша в США золотовидобувна компанія Barrick Gold Corp. і одна з найбільших в світі мідьовидобувних компаній Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.

Подорожчати в перші години торгів можуть і акції найбільшого в США виробника тютюнової продукції Altria Group Inc., оскільки аналітики з Morgan Stanley чекають помітного зростання їх вартості в найближчій перспективі - якщо компанії вдасться скоротити витрати і підвищити ціни на свою продукцію. Також очікується зростання котирувань найбільшої в світі мережі закусочних McDonald's Corp., оскільки, за даними американських ЗМІ, компанія підпише контракт про спонсорство з Англійською асоціацією футболу, що може позитивно позначитися на виручці McDonald's.

Станом на 15:11 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 85 пунктів (+0,85%), на індекс Nasdaq - на 16,75 пункту (+0,97%), на індекс S&P - на 10,8 пункту (+1,01%).