ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 9 грудня очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 9 грудня 2009 р. очікується підвищення провідних індексів. Підвищення цін на нафту вище за рівень 73 дол./бар. може сприяти зростанню котирувань нафтових компаній на чолі з найбільшим представником сектора ExxonМobil, а також його менш крупних конкурентів Chevron і ConocoРhillips.

Сприятливо може початися торгова сесія і для фінансових компаній на тлі чуток про те, що міністр фінансів США Тімоті Гейтнер має намір запропонувати конгресу продовжити дію програми TARP з підтримки економіки до жовтня 2010 р. На цьому фоні можуть подорожчати цінні папери американських банків Citigroup, Bank of America і Wells Fargo.

Підвищену увагу інвестори можуть проявити і до паперів одного з найбільших в світі виробників мікросхем Texas Instruments, який сьогодні оприлюднив прогноз по виручці в поточному кварталі в розмірі від 2,9 до 3 млрд дол., що трохи перевищує попередній прогноз компанії.

Вплив на хід торгів зроблять і макроекономічні новини. Сьогодні Міністерство торгівлі США оприлюднить дані за об'ємом товарних запасів на складах оптової торгівлі за жовтень ц.р. Аналітики прогнозують зниження цього показника на 0,5%. Крім того, Міністерство енергетики США сьогодні повідомить про запаси нафти в країні за минулий тиждень, що може зробити вплив на динаміку котирувань енергетичних компаній. За прогнозами аналітиків, запаси нафти за тиждень з 28 листопада по 4 грудня ц.р. виросли на 250 тис. барр.

За станом на 14:37 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 26 пунктів (+0,25%), на індекс Nasdaq - на 11,5 пункту (+0,65%), на індекс S&Р - на 5,8 пункту (+0,53%).