ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 25 листопада очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 25 листопада 2009 р. очікується підвищення провідних індексів. З оптимізмом інвестори чекають публікації численних макроекономічних новин. Ще до початку торгів Міністерство торгівлі США обнародує доповідь про об'єм споживчих доходів і витрат за жовтень ц.р. За прогнозами аналітиків, об'єм доходів в жовтні ц.р. виріс на 0,2%, а об'єм витрат - виріс на 0,5% в місячному численні.

У черговій доповіді Міністерство торгівлі оприлюднить дані за об'ємом замовлень на товари тривалого користування в жовтні ц.р. (прогноз аналітиків - зростання на 0,5%). Міністерство праці сьогодні опублікує доповідь по кількості первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за минулий тиждень. Аналітики прогнозують, що даний показник складе 495 тис.

Вже після відкриття торгів будуть оприлюднені індекс споживчої довіри Мічіганського університету/Reuters (прогноз аналітиків - 67 пунктів), а також дані за об'ємом продажів нових будинків в жовтні ц.р. (прогноз - 410 тис.).

Вплив на хід торгів зроблять і корпоративні новини. Так, звернуть увагу інвестори на фінансовий звіт виробника ювелірних прикрас і ексклюзивних подарунків Tiffany & Co. Чистий прибуток компанії в III кварталі 2009-2010 фінансового року знизився на 1% - до 43,3 млн дол., а об'єм продажів досяг 598,2 млн дол. і опинився на 3% нижче за аналогічний показник 2008 р., зафіксованого на рівні 616,2 млн дол. На тлі публікації успішного фінансового звіту можуть додати в ціні і цінні папери виробника сільськогосподарського устаткування Deere & Co.

Якщо макроекономічні показники перевищать прогнози, очікується підвищення котирувань багатопрофільного промислового концерну General Electric.

На тлі зростання цін на метали можуть подорожчати акції золотодобувної компанії Barrick Gold, найбільшого американського виробника алюмінію Alcoa, а також міднодобувної компанії Freeport-МcМoran Copper & Gold Inc.

За станом на 14:46 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 25 пунктів (+0,24%), на індекс Nasdaq - на 7,5 пункту (+0,42%), а на індекс S&Р - на 4,9 пункту (+0,44%).