ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 23 грудня очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 23 грудня 2009 р. очікується зростання провідних індексів на тлі макроекономічних новин. З оптимізмом інвестори чекають публікації макроекономічної статистики, яка може дати нові підстави вважати, що американська економіка остаточно оправляється від кризи. Зокрема, сьогодні будуть опубліковані дані про динаміку споживчих доходів і витрат в США в листопаді ц.р. (прогноз аналітиків - зростання на 0,5% і 0,6% в місячному численні відповідно), а також дані про об'єм продажів нових будинків в США в минулому місяці (прогноз - 440 тис. одиниць) і індекс споживчої довіри США за грудень (прогноз аналітиків - 73,5 пункту). Крім того, сьогодні Міністерство енергетики США опублікує дані про динаміку комерційних запасів сирої нафти в США за тиждень з 12 по 18 грудня 2009 р. (прогноз аналітиків - зниження на 1,6 млн бар.).

На тлі зростання цін на нафту в перші години торгів можуть подорожчати акції компаній енергетичного сектора, включаючи акції найбільшої в світі нафтової компанії ExxonМobil Corp. і найбільшої в світі нафтосервісної компанії Schlumberger Ltd. Сприятливо обставини складаються і для високотехнологічного сектора. Тут в перші години торгів можуть подорожчати акції власника одного з найбільших в світі інтернет-пошукачів Yahoo!, оскільки аналітики з Morgan Stanley привласнили їм рекомендації "вище ринку", а також цінні папери дистриб'ютора операційної системи Linux, компанії Red Hat, що оприлюднила оптимістичніший, ніж чекали аналітики, фінансовий звіт.

За станом на 15:14 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 32 пункти (+0,31%), на індекс Nasdaq - на 5,5 пункту (+0,3%), на індекс S&Р - на 4,7 пункту (+0,42%).