ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 23 квітня очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 23 квітня 2010 р. очікується підвищення провідних індексів, повідомляє РБК. Сприятливо на настрій інвесторів можуть вплинути останні новини по Греції, згідно яким прем'єр-міністр країни Георгіос Папандреу попросив задіювати механізм фінансової допомоги Афінам з боку Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду, обсяг якої може досягти 45 млрд євро.

На цьому фоні в "плюс" можуть піти котирування крупних американських банків, включаючи такі кредитні організації, як Bank of America, American Express Company (оператор кредитних карт), Citigroup, JP Morgan Chase&Сo.

Крім того, інтерес для гравців фондового ринку становить статистичні дані по економіці США. Так, будуть опубліковані дані Міністерства торгівлі США за обсягом замовлень на товари тривалого користування в березні 2010 р. (аналітики прогнозують зростання показника на 0,4%). Вже після початку торгової сесії з'явиться інша доповідь Міністерства торгівлі США за обсягом продажів нових будинків в березні 2010 р. Аналітики чекають, що показник складе 330 тис. одиниць.

Позитивний вплив на хід торгової сесії може надати інформація дослідницького інституту Ifo по індексу ділових настроїв у Німеччині в квітні 2010 р. - показник зріс порівняно з березнем ц.р. і склав 101,6 пункту, тоді як аналітики прогнозували значення даного показника на рівні 98,7 пункту.

Підтримку фондовому ринку можуть подати корпоративні новини, зокрема сприятливі фінансові звіти виробника програмного забезпечення Microsoft Corp. і американською Amazon.com Inc., що володіє найбільшим в світі онлайн-магазином.

У гравців фондового ринку буде можливість відіграти фінансовий звіт американської нафтосерсісної компанії Schlumberger, який певною мірою може вплинути на динаміку котирувань і інших компаній сектора, таких як нафтові ExxonМobil, Chevron Corp. і ConocoРhillips.

За станом на 15:53 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 22 пункти (+0,2%), на індекс S&Р - на 3,7 пункту (+0,31%), на індекс Nasdaq - на 4 пункти (+0,2%).