ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 21 квітня очікується різноспрямований рух провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 21 квітня очікується різноспрямований рух провідних індексів. Увага інвесторів, очевидно, буде прикована до численних корпоративних новин, повідомляє РБК.

Вдало складеться торгова сесія, судячи з усього, для одного з найбільших у США виробників комп'ютерів, аудіоплейєрів і програмного забезпечення Apple. Чистий прибуток компанії Apple за підсумками першого півріччя 2009-2010 фінансового року, що завершився 27 березня ц.р., зріс на 66,5% - до 6,452 млрд дол. Операційний прибуток за підсумками першого півріччя склав 8,704 млрд дол., тоді як за аналогічний період роком раніше цей показник склав 5,424 млрд дол.

Вдалося істотно збільшити прибуток інтернет-пошукачеві Yahoo! (її прибуток за підсумками минулого кварталу виріс в 2,5 разу - до 310 млн дол.), що також може позитивно позначитися на котируваннях компанії.

До відкриття торгів свої фінансові результати також надали авіапромисловий гігант Boeing, холдингова компанія Altria Group, що володіє найбільшою в світі тютюновою компанією Philip Morris, оператор зв'язку AТ&Т, мережа закусочних Mcdonald's, банк Wells Fargo і інші компанії.

Звернуть увагу інвестори і на повідомлення Міненергетики США по тижневих запасах нафти. Аналітики прогнозують зниження даного показника на 300 тис. барр. За оцінками незалежних експертів з Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), запаси сирої нафти в США знизилися за тиждень на 741 тис. барр. Доповідь Міненергетики США може позначитися на динаміці котирувань нафтових компаній, включаючи найбільшого представника сектора ExxonМobil і його менш крупних конкурентів ConocoРhillips і Chevron.

За станом на 15:16 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 20 пунктів (-0,18%), на індекс S&p - на 1,8 пункту (-0,15%), на індекс Nasdaq - підвищилися на 6,25 пункту (+0,31%).