ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 16 листопада очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 16 листопада 2009 р. очікується зростання провідних індексів. Підтримку американським компаніям може надати зниження курсу долара по відношенню до інших валют, що робить вигіднішою іноземні інвестиції, в першу чергу сировинні. Крім того, в центрі уваги інвесторів опиняться макроекономічні новини. Ще до початку торгової сесії буде опубліковано значення об'єму роздрібних продажів за жовтень 2009 р. Аналітики прогнозують, що даний показник виросте на 0,9% в місячному численні. Вже після відкриття торгів Міністерство торгівлі США оприлюднить доповідь про запаси проведених товарів на складах. За прогнозами, даний показник у вересні 2009 р. знизився на 0,8% в місячному численні.

Звернуть увагу інвестори і на виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який почнеться за декілька годин після відкриття торгів.

На тлі зростання цін на нафту і метали очікується підвищення котирувань найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa, найбільшої в США золотодобувної компанії Barrick Gold, а також лідерів нафтового сектора ExxonМobil, Chevron і ConocoРhillips. У зв'язку з підвищенням рекомендацій по акціях Dell аналітиками Golman Sachs до "купувати" цінні папери даної компанії можуть істотно додати в ціні.

Можуть подорожчати в перші години торгів і акції автоконцерну General Motors після інформації про те, що компанія має намір розплатитися з урядовим боргом в 6,7 млрд дол. раніше планованого терміну. Крім того, підвищений інтерес інвестори, судячи з усього, проявлятимуть до паперів Cisco Systems, яка збільшила свою пропозицію про покупку норвезького виробника устаткування для відеоконференцій Tandberg.

За станом на 15:02 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 65 пунктів (+0,63%), на індекс Nasdaq - на 9,50 пункту (+0,53%), на індекс S&Р - на 9,40 пункту (+0,86%).