ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 10 лютого очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 10 лютого 2010 р. очікується зростання провідних індексів. Інвестори з надією чекають, що Німеччина допоможе владі Греції впоратися з дефіцитом бюджету і, таким чином, стабілізувати ситуацію в економіці Євросоюзу і в світовій економіці в цілому. Крім того, позитивний вплив на ринок може надати запланований на сьогодні виступ голови Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке, на якому він може заявити про згортання програм зі стимулювання економіки, що буде сигналом про настання відносної економічної стабільності в США.

Вплинуть на хід торгів і макроекономічні новини. Зокрема, сьогодні будуть опубліковані дані по дефіциту торгового балансу США за грудень 2009 р. (прогноз аналітиків - 35,7 млрд дол.), а також дані за об'ємом дефіциту федерального бюджету США в січні 2010 р. (прогноз аналітиків - 46 млрд дол.).

У перші години торгів можуть подорожчати акції найбільшого в світі виробника ПК Dell Inc., після того, як аналітики з BOFA Merrill Lynch Global Research підвищили по них рекомендації до "купувати". На тлі підвищення рекомендацій можуть подорожчати і цінні папери найбільшого в світі виробника графічного ПО Adobe Systems Inc.

Не так оптимістично ситуація складається для третього за величиною в США оператора бездротового зв'язку Sprint Nextel Corp. Згідно з опублікованим сьогодні компанією фінансовим звітом, чисті збитки Sprint Nextel в IV кварталі 2009 р. скоротилися на 39,5% - до 980 млн дол. в порівнянні із збитками у розмірі 1,62 млрд дол., отриманими за аналогічний період 2008 р. Операційні збитки за вказаний період знизилися в 3,2 разу і склали 544 млн дол. в порівнянні з операційними збитками у розмірі 1,73 млрд дол. роком раніше. Виручка компанії знизилася на 6,7% - до 7,87 млрд дол. з 8,43 млрд дол. Обнародувані дані не виправдали очікувань аналітиків.

Станом на 15:14 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones повісилися на 3 пункти (+0,03%), на індекс Nasdaq - на 1,25 пункту (+0,07%), на індекс S&Р - на 0,4 пункту (+0,04%).