ua en ru

На ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" мають намір впровадити нову систему оплати праці.

На "АрселорМіттал Кривий Ріг" розпочато розробку нової системи оплати праці під назвою «ПУСК» (проект удосконалення системи компенсацій), передає кореспондент РБК-Україна.
"Зарплати працівників знижуватися не будуть. Оскільки система передбачає прозорі і зрозумілі принципи оцінки посади, працівники підприємства зможуть бачити, за рахунок чого можна домогтися підвищення своєї зарплати", - запевнила керуюча кадровими змінами департаменту з персоналу підприємства Ірина Ефімчук.
Про терміни впровадження програми та результати підвищення зарплати стане відомо після оцінки ефективності технології. Програма передбачає багаторівневу систему винагороди. Враховуються особливості професій, зона відповідальності працівників, вимоги до освіти, досвіду і складність завдань, що вирішуються.
Подібна система оплати праці вже існує на ВАТ "Павлоградвугілля" (ДПЕК). За розрахунками фахівців "Павлоградвугілля", зростання середньої зарплати після нововведення складе більше 22% до базового періоду 2009 р.
ВАТ "AрселорМіттал Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн т прокату, близько 7 млн т сталі і більше 7,8 млн т чавуну. Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 р. за 24,2 млрд грн. при стартовій ціні 10 млрд грн. 14 червня 2007 р. на зборах акціонерів було ухвалено рішення змінити назву підприємства ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг" на ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".