ua en ru

На південному сході України під час сутичок та АТО вбили 127 людей, - ООН

Під час сутичок та антитерористичної операції на південному сході України були вбиті 127 людей.

Під час сутичок та антитерористичної операції на південному сході України були вбиті 127 людей. Про це заявив помічник генерального секретаря ООН Іван Шимонович сьогодні в Києві, повідомляє радіо "Свобода".

За словами Шимоновича, місії ООН відомо про 112 випадків незаконного затримання людей у цих регіонах і, як і раніше, викликає занепокоєння доля 49 осіб, які вважаються незаконно затриманими.

Помічник генсекретаря ООН зауважив, що в протестах там бере участь дедалі більше озброєних людей і з'являється дедалі більше доступної зброї.

Шимонович також звернув увагу на те, що часто українська міліція не вживає необхідних заходів для того, щоб запобігти сутичкам.

"Зокрема, в Одесі, судячи з усього, правоохоронці зробили свій внесок у трагічні події 2 травня та загибель 48 людей", - сказав він.
Шимонович закликав українську владу провести розслідування та знайти винних у цих вбивствах, розібратися, чому правоохоронці не діяли своєчасно та рішуче.

В ООН також занепокоєні ситуацією з дотриманням прав людини в Криму і вважають, що українська влада повинна приділити увагу дотриманню прав кримських татар як корінного населення, та українців, які не отримали російське громадянство на півострові.