ua en ru

На турецькому курорті отруїлися 69 російських туристів

На курорті Кемер (Туреччина) отруїлися 69 росіян, 15 з них були госпіталізовані, повідомляє Ростуризм.

На курорті Кемер (Туреччина) отруїлися 69 росіян, 15 з них були госпіталізовані, повідомляє Ростуризм.

За інформацією Генконсульства Росії в Антальї, 3 серпня 2013 р. за медичною допомогою звернулися 69 росіян, відпочиваючих в готелі "Гранд-ринг", розташованому в селищі Бельдібі. Всім поставлено діагноз "гострий гастроентерит" і надана необхідна медична допомога - частині з них амбулаторно, 15 людей були госпіталізовані в лікарні Кемера і Анталії", - розповіли у відомстві.

Пізніше більшість з хворих були виписані з лікарень і продовжили відпочинок. Ростуризм звернувся до влади Туреччини з проханням провести розслідування події. Міністерство культури і туризму Туреччини запевнило російську сторону, що ситуація знаходиться під жорстким контролем.

"3 серпня інспекція Управління охорони здоров'я провінції Анталья взяла в готелі проби харчових продуктів, води з басейну і моря для проведення санітарно-епідеміологічної експертизи, результати якої стануть відомі 6 серпня. Проведена санобробка приміщень готелю. За результатами аналізів будуть зроблені відповідні висновки і вжито необхідних заходів", - розповіли в Ростуризму.

Рік тому за результатами аналогічних звернень Ростуризму і Генконсульства до Міністерства культури і туризму Туреччини кілька турецьких готелів були оштрафовані на велику суму, один позбавлений ліцензії до усунення недоліків.