ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 10 липня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 10 липня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів. На тлі відсутності значимих макроекономічних новин всередині країни позитивний настрій інвесторів підтримується останніми новинами з Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше сьогодні за підсумками зустрічі Єврогрупи було вирішено, що перший транш фінансової допомоги для рекапіталізації банків Іспанії розміром в 30 млрд євро надійде країні до кінця липня 2012 р., що трохи знизило напруженість і вселило надію на швидкий вихід з боргової кризи.

У сегменті корпоративних новин увага інвесторів зосереджена на виробнику алюмінію Alcoa. Раніше сьогодні компанія традиційно відкрила сезон фінансової звітності, опублікувавши результати за I півріччя 2012 р. Чистий прибуток Alcoa за звітний період склав 80 млн дол., опинившись в 9,3 рази нижче від показника за аналогічний період роком раніше у розмірі 743 млн дол. Знизилися в річному вирахуванні також виручка і прибуток від поточних операцій - на 5% і 91% відповідно.

В сировинному секторі очікується різноспрямована динаміка. Ціни на золото напередодні сесії виросли, а на нафту - навпаки, трохи знизилися, що може позитивно відбитися на котируваннях представників металургійних галузей і негативно - на ринковій капіталізації нафтогазових і нафтосервісних компаній.

Станом на 13:45 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones піднялися на 53,00 пункту (+0,42%), на індекс S&P - на 5,50 пункту (+0,41%), на індекс Nasdaq - на 9,75 пункту (+0,37%).