ua en ru

На "Київський міжконфесійний форум" 23-24 квітня зберуться лідери найбільших релігійних громад

У Києві 23-24 квітня в готелі Fairmont відбудеться третє щорічне зібрання "Київського міжконфесійного форуму" за участю лідерів найбільших релігійних громад, політиків та експертів з понад 20 країн світу.

У програмі обговорення представлені актуальні питання взаємодії між світським і релігійним спільнотами, співіснування різних релігійних ідентичностей, а також взаємного впливу сучасності і традиції на світові гуманітарні процеси.

Основна тема цьогорічного заходу - місце релігії в політиці сучасних держав і урядів. Окрема секція буде присвячена питанню про роль жінки в релігійній традиції.

За словами віце-президента Українського єврейського комітету Михайла Якобчука, організатори заходів також мають намір звернути увагу світових лідерів і міжнародної громадськості на необхідність врегулювання нинішніх міжрелігійних протиріч в Єгипті, Нігерії, Індонезії та інших гарячих точках.

Минулого року учасниками Форуму стали Патріарх Єрусалимський Феофіл III, відомий виконавець хіп-хопу Шайн (Shyne), голова Духовного управління мусульман Росії Нафігули Аширов, Доньєд-лама, екс-генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер, продюсер CNN Іззі Лемберг та інші.

Реєстрація учасників: +380442841908.
Телефон для преси: ++380503804508