ua en ru

На Форекс: Висхідний імпульс по парі євро/долар згас

На торгах в Європі єдина валюта і британський фунт на ринку Форекс оновили максимуми проти американського долара, і "бичачі" імпульси відразу ж згасли. Курс євро/долар на Форекс з максимуму 1,3220 знизився до 1,3171. Курс фунт/долар з максимуму 1,6612 впав до 1,6574. "Евробыки" вчора викуповували євро на чутках, що на майбутньому засіданні (4 вересня) ЄЦБ не стане оголошувати про пом'якшення монетарної політики, проте на тижневому тайм-фреймі відсутні ознаки до розвороту, і євро залишається під тиском. Якщо ще вранці у "биків" був шанс закріпитися вище опору 1,3208-1,3215 і продовжити зміцнюватися в напрямку 1,3265, то зараз пара майже повністю перекрила вчорашнє підвищення і відпрацьовує слабкі дані з ринку праці в Німеччині, які були проігноровані після релізу. "Евромедведи" змогли частково нівелювати розворотне модель.

Число безробітних у серпні збільшилася з урахуванням сезонних коливань на 2 тис., до 2,901 млн. Економісти прогнозували зниження на 5 тис. (попереднє значення 11 тис.). Безробіття в Німеччині не змінилася і залишилася на рівні 6,7%. О 15:00 Німеччина опублікує попередні дані щодо інфляції за серпень, і, за прогнозами, очікується зростання на 0,8%. В 15:30 вийдуть переглянутий ВВП США за II квартал та щотижневий звіт по ринку праці. Скоро вийдуть уточнені дані по ВВП за II квартал 2014 р., і вони чинять слабкий вплив на долар. Відхилення по другій оцінці досить великі, тому учасники ринку ігнорують проміжний звіт. У разі відхилення +/-0,5% коливання по основних парах на ринку Форекс варто очікувати в межах +/-50 пунктів.

Завтра п'ятниця, ринки закривають місяць. З технічної точки зору для єдиної валюти на місячному періоді поки все погано. Закриття ринку Форекс в районі 1,3170-1,3175 дасть привід на п'ятницю розглядати падіння євро до 1,31 - середини трикутника, побудованого за цінами закриття, вважає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.