ua en ru

На Форекс: останнім часом долар/ієна пара виглядає перекупленності

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, опубліковані у вівторок американські дані виявилися суперечливими. З одного боку, темпи зростання економіки Штатів в 3 кварталі були переглянуті в бік підвищення до 3,9% від 3,5%. З іншого, звіт по споживчій довірі розчарував: показник скотився до позначки 88,7 від 94,1 місяцем раніше. Цим і скористалися євро і фунт, які до завершення дня продемонстрували помірне зміцнення по відношенню до долара. Пара євро/долар на ринку Форекс завершила день на позначці 1,2473, фунт/долар зміг подолати опір на 1,57, зазначивши локальний максимум на 1.5734. Пара долар/ієна на Форекс так і не змогла скористатися гарною американською статистикою, продовживши поступову корекцію в район рівня 117,70. Але це не дивно. Останнім часом пара виглядає перекупленності.

Сьогодні єврозона власної статистики не публікує. Але зате досить велика кількість цікавих звітів заплановано з боку США. Ймовірно, що саме вони і будуть задавати тон торгам. Не варто забувати і ще про один чинник. Завтра в США вихідний - День Подяки - і не виключена фіксація прибутку. Якщо повернутися до даних з США, то якщо сильні цифри по замовленнях на товари тривалого користування і звіт з щотижневим зверненнями за допомогою з безробіття вийдуть досить сильними, пара на ринку Форекс може знову скотитися до рівня 1,24. Уточнені дані за темпами зростання економіки сьогодні публікує і Великобританія. Якщо показник буде переглянутий у бік пониження, навіть і незначно, пара фунт/долар на Форекс може продемонструвати падіння в район рівня 1,5660. Більш значного падіння, мабуть, чекати не варто, оскільки уповільнення темпів зростання ВВП вже закладено в ціни. І, звичайно, також не варто забувати про статистику із США.

Пара долар/ієна на ринку Форекс навіть на тлі дуже сильної статистики по замовленнях на товари тривалого користування і щотижневим зверненнями за допомогою з безробіття, швидше за все, навряд чи зможе прорватися істотно вище рівня 118,70. Причина вже називалася - це перекупленість пари. Тому зараз для активного її зміцнення потрібно щось надзвичайне.