ua en ru

На Форекс: У ієни приводів для зростання немає

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, в середу долар продовжив нести втрати на ринку Форекс по відношенню до основної "трійці". На тлі відсутності каталізаторів у вигляді фундаментальних даних трейдери вважали за краще зафіксувати частину прибутку по позиціях на купівлю долара, що і викликало досить активні його розпродажі. До цього також підштовхнув той факт, що наступного тижня відбудеться чергове засідання FOMC. Особливої агресії від представників комітету ринок не чекає, так як фраза про тривалому періоді низьких ставок прозвучала, і цілком можливо, вона збережеться в супровідній заяві. На тлі сформованої динаміки євро/долар на ринку Форекс піднявся в район 1,246, а сьогодні на азіатській сесії і зовсім спробував "помацати" 1,250. Фунт/долар закріпився вище позначки 1,57, а долар/ієна знизився до 117,40.

Сьогодні євро нарешті отримає справжні каталізатори у вигляді публікації підсумків цільової програм TLTRO. Шанси на те, що попит на кредити, що надаються в рамках цієї програми, буде досить великий, є. І в цьому випадку вірогідне зниження котирувань пари євро/долар на ринку Форекс до рівня 1,240 з подальшою метою на 1,237. Додатковим каталізатором для рухів можуть стати і сьогоднішні дані з США про роздрібних продажах. Фунт повертається до підтримки на рівні 1,57. Сьогодні Великобританія не публікує ніяких цікавих звітів. Таким чином, динаміка пари фунт/долар більшою мірою обумовлена технічними факторами і зовнішніми подіями. Основним звітом, який може вплинути на динаміку пари, ймовірно, також стане звіт про роздрібні продажі в США. І якщо вони виявляться досить сильними, пара може продовжити зниження на Форекс в район рівня 1,566.

Пара долар/ієна на ринку Форекс припинила падіння, консолідуючись в межах діапазону 117,70-118,30. У ієни приводів для зростання немає, оскільки економіка країни залишається в рецесії, і з боку Банку Японії чекають додаткового стимулювання. До того ж, якщо сьогодні дані з США відіб'ють зростання активності в споживчому секторі, а цифри по первинних звернень за посібником з безробіття відіб'ють їх зниження, долар може отримати новий імпульс до зростання.