ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар повернулася до трендової лінії

У середу за підсумками дня євро/долар на ринку Форекс знизився, фунт/долар виріс. Євро подешевшав проти долара і фунта європейської статистики в очікуванні можливого прийняття заходів стимулювання з боку ЄЦБ. Британській валюті надав підтримку сильний звіт про ділової активності в сфері послуг у Великобританії. Сьогодні ключовими подіями для фунта стануть засідання Банку Англії і ЄЦБ. 6 листопада центральні банки залишили свої процентні ставки на рівні 0,50% і 0,05% відповідно. Тоді фунт/долар на Форекс впав з 1,6000 до 1,5823 слідом за євро.

Євро на ринку Форекс подешевшав під час виступу Драгі. Під час прес-конференції він заявив про готовність збільшити баланс банку на 1 трлн євро через покупки облігацій. Європейський центральний банк буде проводити покупки забезпечених активами цінних паперів (ABS) і програми цільового довгострокового кредитування (TLTRO). Програма буде тривати не менше двох років. У разі необхідності члени Ради готові підтримати додаткові заходи.

Пара фунт/долар на ринку Форекс повернулася до трендової лінії. Ріст зупинився на рівні 1,5717, і в даний час пара торгується в районі 1,5680. Найімовірніше, що до 15:00-15:45 фунт знизиться до 1,5660. Далі вже треба дивитися, як євро відреагує на мова Маріо Драгі, зауважує аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.