ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар знову не отримає власних каталізаторів

Опубліковані в четвер дані про замовлення на товари тривалого користування в США виявилися досить слабкими. Але чогось подібного і варто було чекати після того, як місяцем раніше показник продемонстрував зростання на 22,5%. На цьому тлі долар зробив відкат по відношенню до більшості суперників. І навіть досить позитивні дані про первинні звернення за допомогою з безробіття не змогли надати американській валюті істотну підтримку. Але до виходу американської статистики євро на Форекс оновив мінімум майже за два роки на тлі коментарів глави ЄЦБ Драгі, який в черговий раз заявив про те, що ЄЦБ знову втрутиться зі стимулюючими заходами в разі необхідності. Фунт отримав короткострокову підтримку з боку заяв Марка Карні. Глава Банку Англії зазначив, що час підвищення ставок наближається, але все буде залежати від макроекономічної статистики. Пара долар/ієна на ринку Форекс так і не змогла закріпитися вище 109,20 під впливом недостатньо оптимістичної статистики із США.

Єврозона сьогодні цікавої статистики не публікує. Тому багато в чому руху пари євро/долар на Форекс можуть бути обумовлені технічними чинниками, а також новинами із США. Технічно, враховуючи перепроданность загальноєвропейської валюти, можна чекати висхідної корекції в район 1,28. Однак, якщо дані з США сьогодні не розчарують, пара може знову повернутися до підтримки на 1,27 на ринку Форекс, незважаючи на такі фактори, як завершення тижня і традиційна фіксація прибутку перед вихідними.

Пара фунт/долар на Форекс знову не отримає власних каталізаторів. Схоже, що коментарі М.Карни не повернули ринку беззастережну віру в фунт, що і заважає парі відновити зростання. Щоб почати висхідний рух, фунту, схоже, будуть потрібні підтвердження у вигляді сильних звітів. Але сьогодні увага на дані з США, та вірогідне зниження в район рівня 1,6260, якщо американська статистика порадує.

Індекс споживчих цін в Японії знизився до 3,3% з 3,4%, згідно з прогнозами. Таким чином, спостерігається певна тенденція до зменшення цінового тиску, що, в свою чергу, посилює очікування того, що Банк Японії все ж буде змушений втрутитися. Пізніше сьогодні вийдуть переглянуті дані про ВВП США за II квартал. Очікується, що в другому читанні показник продемонструє зростання в порівнянні з попередніми цифрами і це може підтримати долар, що націлить пару долар/ієна на ринку Форекс на підйом до позначки 109,60, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.