ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар сьогодні знову майже не отримає каталізаторів

В понеділок на тлі відсутності каталізаторів валюти демонстрували досить стриману динаміку. Пара євро/долар на ринку Форекс торгувалася біля рівня 1,2840. Драгі у своєму виступі не сказав нічого нового, і навіть відсутність натяків на оптимізм з боку глави ЄЦБ трохи тиснуло на пару, що призвело до оновлення мінімуму на 1,2815. Фунт на ринку Форекс більшу частину дня утримувався нижче рівня 1,6350 і тільки до закриття зміг зафіксуватися вище цієї позначки. Пара долар/ієна на Форекс не знаходила підстав для подальшого зростання, тому провела день у межах діапазону 108,70-109,20.

Сьогодні єврозона опублікує дані щодо ділової активності в промисловому секторі і сфері послуг. Якщо показники будуть достатньо слабкими, а саме продемонструють падіння від попередніх значень, це в черговий раз підтвердить слабкість як всієї європейської економіки, так і окремих її регіонів (особливу увагу на Німеччину, яка тягне на собі весь монетарний блок). У таких умовах для росту у євро просто не буде причин, тому цілком можливо, що пара протестує підтримку на 1,2800 з подальшою метою на 1,2750 в разі її прориву.

Пара фунт/долар на ринку Форекс сьогодні знову майже не отримає каталізаторів у вигляді економічних звітів. Єдиний звіт, що публікується країною, - дані про держфінансах. І навряд чи він викличе активний відгук з боку пари. Хоча якщо чисті запозичення приватного сектора виростуть, фунт на Форекс може знизитися до позначки 1,6300. В іншому випадку можна буде чекати спроби прориву 1,6400 з подальшим рухом до 1,6450.

США сьогодні публікують дані про індекс ділової активності в промисловості від Markit. Показник як би випереджає звіт ISM. Тому сильні цифри стануть черговим підтвердженням, що економіка США почувається досить впевнено і, отже, можливе зростання долара щодо ієни з спробою пройти раніше досягнуті максимуми і націлитися на ринку Форекс на рух до опору 109,60, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.