ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар продовжує відновлюватися

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, відсутність новин дозволило валют продовжити рух під впливом настроїв, сформованих ще минулого тижня. В результаті і євро, фунт, і ієна змогли помірно вирости по відношенню до долара, оскільки сумніви щодо того, що ФРС США незабаром вирішиться на початок підвищення ставки, зберігаються. У підсумку пара євро/долар на ринку Форекс закріпилася вище позначки 1,28, фунт/долар дістався до опору на 1,617, а пара долар/ієна на Форекс відкотилася до підтримки 106,5.

Цікавою європейської статистики до публікації у вівторок не заплановано. Тому цілком можливо, що котирування продовжать робити спроби до помірного відновлення. Найближча мета росту знаходиться на рівні 1,284. Але вже в середу ринок Форекс може отримати довгоочікувані каталізатори. Це будуть не європейські звіти, а дані з США. Але і вони будуть здатні розворушити ринок. І, якщо вони виявляться досить позитивними для того, щоб повернути віру в силу американської економіки, долар відновить зростання по всіх фронтах.

Пара фунт/долар на ринку Forex продовжує відновлюватися. При цьому існують деякі побоювання щодо темпів зростання британської економіки, яка за підсумками III кварталу може продемонструвати уповільнення. Але це вже ринком практично відіграно, тому цілком можливо, що пара спробує продовжити зростання з метою на рівні 1,62. Сьогодні звітів до публікації також не заплановано, але вже в середу вийде протокол останнього засідання Банку Англії. Ніяких змін в риториці, швидше за все, не відбудеться, і сильну реакцію фунт може продемонструвати лише в тому випадку, якщо ті, хто голосував за підвищення ставки, перейдуть в стан більшості.

Пара долар/ієна на ринку Форекс повернулася в район рівня підтримки 106,5. Якщо він буде подолана, продовжиться падіння до 106. Фундаментальних підстав для росту у ієни немає, хоча і в США ситуація складається не найоптимістичнішими чином. Тим не менш різниця в очікуваннях дій, які можуть зробити центробанки цих двох країн, буде схиляти чашу терезів на користь американської валюти.