ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар може продовжити консолідацію близько рівня 1,5660

У п'ятницю пара євро/долар на ринку Форекс впала нижче рівня 1,24. Тиск на євро чинили коментарі, які зробив Маріо Драгі в ході виступу на відкритті Європейського банківського конгресу. Глава ЄЦБ вважає, що інфляційні очікування відображають ризики низької інфляції протягом тривалого періоду. Крім того, він відзначає, що найближчим часом прискорення темпів відновлення економіки малоймовірно. Фунт/долар і долар/ієна на Форекс демонстрували протягом дня різноспрямовану динаміку, не знаходячи підстав для спрямованого руху. Ні США, ні Великобританія не публікували значущих звітів, що й зумовило досить стриману динаміку пар.

Сьогодні єврозона публікує дані з ділового оптимізму в Німеччині від IFO. Опублікований минулого тижня індекс ZEW продемонстрував зростання по всім трьом компонентам. Якщо і IFO виявиться оптимістичним, пара євро/долар укупі з технічними чинниками може отримати додатковий імпульс для короткострокового зростання. Поліпшення настроїв бізнес-спільноти найбільшої економіки єврозони може повернути надію на те, що вона все ж продовжить відновлюватися, а не скотиться в рецесію, як цього чекали зовсім недавно. Сьогодні знову не буде цікавою статистики з Великобританії. Тому не виключено, що пара фунт/долар на ринку Форекс продовжить консолідацію навколо рівня 1,5660. Тим не менш стан економіки Великобританії особливих побоювань поки не викликає. А якщо взяти до уваги деяку перепроданность фунта, корекція пари вище позначки 1,57 цілком закономірна.

Пара долар/ієна на ринку Форекс утримується нижче рівня 118,00. Однак не виключено, що вона зможе повернутися до раніше досягнутих максимумів, якщо не сьогодні, то пізніше протягом тижня (яка, хоч і буде найкоротшою в зв'язку з святкуванням Дня Подяки, але досить насичена цікавими звітами). Сьогодні деяку підтримку долару можуть надати дані щодо ділової активності PMI, які традиційно передують публікацію ISM. Якщо вони відіб'ють продовження зростання в ключових секторах американської економіки, долар може відновити зростання з первинною метою в районі рівня 118,70, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.