ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар може спробувати закріпитися нижче рівня підтримки 1,60

Віра в долар повернулася в середу на ринок Форекс. Опубліковані дані про індекс споживчих цін відобразили зростання цінового тиску вище прогнозів, що відразу ж спровокувало посилення очікувань того, що ФРС США піде на більш раннє підвищення ставки. Але були й інші причини. Зокрема, євро потрапив під розпродажі на тлі чуток про те, що 11 європейських банків не пройшли стрес-тестування. Фунт був розчарований позицією МРС, який досить однозначно дав зрозуміти, що політика стабільних ставок - це той вектор, якого регулятор може дотримуватися протягом тривалого часу.

Сьогодні будуть опубліковані дані про індекс ділової активності в промисловості і сфері послуг єврозони, а також найбільш великих країн, що входять до її складу. Останнім часом ці показники не радують. Промисловий сектор Німеччині минулого місяця перейшов в зону спаду, скотившись нижче бар'єру 50 пунктів. Якщо ця тенденція продовжиться, євро на ринку Форекс може опинитися під додатковим тиском, знижуючись до підтримки 1,26. Якщо ще й американські дані порадують, не виключено прорив цього рівня з метою 1,254.

Великобританія сьогодні публікує дані про роздрібні продажі. Якщо і цей показник дасть підстави для розчарувань (а вони можуть бути, так як прогнозується зниження обсягів), пара фунт/долар на Форекс може спробувати закріпитися нижче рівня підтримки 1,60, оскільки це стане черговим підтвердженням деякого охолодження економіки. Тим більше, що вже завтра будуть опубліковані попередні дані про темпи зростання економіки в III кварталі.

Пара долар/ієна на ринку Форекс повернулася в район рівня опору 107,37, але поки що подолати його не змогла. Тому технічно можлива корекція до 107. Сьогодні будуть опубліковані щотижневі дані про звернення за допомогою з безробіття в США, а також індекс ділової активності (PMI) у виробничому секторі. Якщо дані в черговий раз підтвердять, що економіка США міцно стоїть на шляху відновлення, пара може пройти зазначене опір і продовжити зростання до рівня 108, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.