ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар може націлюватися на зростання в район рівня 1,57

У вівторок долар з легкістю відновив втрати, понесені днем раніше. Пара євро/долар на ринку Форекс на цьому тлі знизилася в район рівня 1,238. Додатковим розчаруванням для євро стали свідчення того, що інфляція на рівні виробників знижується, що дозволяє припускати збереження основного показника на досить низькому рівні і чекати, що ЄЦБ піде на повномасштабну програму кількісного пом'якшення. Фунт розчарувався даними про ділової активності в будівельному секторі, які вийшли нижче очікувань. Пара долар/ієна на Форекс оновила максимум на рівні 119,43, але поки опору на 119,40 вдалося стримати зростання. В середу будуть опубліковані остаточні дані індексу ділової активності в сфері послуг єврозони і окремих країн, що входять до її складу. Якщо показники будуть переглянуті у бік зниження, пара євро/долар може продовжити зниження і спробувати подолати підтримку на 1,237 з подальшою метою на 1,230. Хоча не варто забувати про те, що сьогодні буде опублікований і досить цікавий блок американських звітів. Якщо дані від ADP про зайнятість і звіт ISM про активності в сфері послуг дозволять засумніватися в силі економіки США, пара з легкістю може повернутися на ринку Форекс до позначки 1,246.

Великобританія сьогодні також публікує звіт про ділової активності у сфері послуг. Якщо показник піде за своїм колегою з промислового сектора і продемонструє зростання, фунт в парі з доларом може на ринку Форекс знову піднестися духом і націлитися на зростання в район рівня 1,570, прорив якого відкриє шлях далі вгору до 1,577. Хоча змішана статистика, яка останнім часом надходить з Великобританії, ускладнює спроби прогнозування дій МРС.

Пара долар/ієна, на Форекс після невдалої спроби подолати опір на 119,40, почала відкат і повертається до рівня 119. Сьогодні на пару ключове вплив будуть надавати звіти з США. Особливу увагу буде зосереджено на компоненті зайнятості у складі індексу ISM та даних про зайнятість у приватному секторі від ADP. Враховуючи перекупленість долара, цифри, викликають найменший сумнів щодо стабільності ринку праці, який ФРС ставить у главу кута, можуть викликати падіння в район рівня 118, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.