ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар перепродана в середньостроковій перспективі

У п'ятницю на ранкових торгах єдина європейська валюта торгується на ринку Форекс в невеликому "плюсі", але намагається повторити тенденцію минулого дня. Вчора валютна пара євро/долар на Форекс протягом торговельної сесії формувала корекційний відскік в напрямку кордону 1,29 за фактом відбулося засідання ФРС, на якому не було особливих сюрпризів для учасників ринку. Процентна ставка залишилася на колишньому рівні, а обсяг викупу активів був очікувано скорочений ще на 10 млрд дол. При цьому знову були заяви щодо того, що процентна ставка буде на низькому рівні ще тривалий час. Крім того, ФРС повідомила, що чекає рівень інфляції 1,6-1,9% в 2015 р. і 1,7-2,0% у 2016 р.

З американської макроекономічної статистики варто зазначити кількість початих будівництв будинків у серпні. Так, показник склав 956 тис. проти прогнозу в 1,04 млн. В той же час кількість первинних звернень за допомогою з безробіття за тиждень знизилася з 316 до 280 тис., тоді як аналітики очікували 305 тис. Крім цього, був оприлюднений індекс ділової активності ФРБ Філадельфії, який склав у вересні 22,5 пункту проти прогнозу пункту 23 і 28 пунктів місяцем раніше. У календарі статистики сьогодні учасникам ринку варто звернути увагу на вересневий індекс цін виробників у Німеччині, який може вплинути на динаміку курсу європейської валюти. Очікується, що показник продемонстрував зниження на 0,1% у звітному періоді.

Валютна пара євро/долар перепродана в середньостроковій перспективі і на поточний момент намагається сформувати "дно" на ринку Форекс поблизу 1,28-1,29. Що стосується доларового індексу DXY, то кількість "биків" перевищує 92-93%, що також грає проти покупців американської валюти в середньостроковій перспективі. На 4-часовому зрізі валютна пара євро/долар на Форекс двічі протестувала рівень 1,2833, а потім повернулася до позначки 1,29, вище якої і тепер намагається закріпитися. Основним рівнем опору раніше виступає кордон 1,2986, подолання якого відкриє шлях до 1,315-1,3164. При цьому поки стохастичні лінії спрямовані на південь, але в середині дня доберуться до зони перепроданості, вважає аналітик ІК "Фінам" Вадим Сисоєв.