ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може піти в район рівня 1,12

У п'ятницю протягом більшої частини дня валюти на ринку Форекс демонстрували досить стриману динаміку в очікуванні даних про темпи зростання американської економіки. Публікація ВВП США за четвертий квартал внесла свої корективи. Після виходу статистики долар потрапив під тиск, оскільки звіт виявився слабкішим очікувань. Економіка зросла лише на 2,6% проти прогнозу 3% і попереднього значення 5%. Таким чином, цифри дають підставу припускати, що ФРС США все ж не стане поспішати з початком підвищення ставки. Проте навіть такі цифри не допомогли євро відновитися на Форекс вище рівня 1,13. Пара завершила день на рівні 1,1298. Фунт/долар на тлі слабкої американської статистики відновився до 1,5059, але так і не зміг відіграти всі втрати, понесені протягом дня. Пара долар/ієна після виходу статистики знизилася в район рівня 117,30.

Сьогодні єврозона публікує остаточні дані про індекс ділової активності в промисловому секторі. При цьому більшої уваги заслуговує не загальноєвропейський показник, а німецький. Ознаки охолодження найбільшої економіки єврозони можуть чинити тиск на євро. Навіть невеликий перегляд показника у бік пониження може спровокувати зниження пари євро/долар на ринку Форекс в район рівня 1,12. Крім того, вплив на пару може надати звіт про ділової активності в промисловості США. Якщо він виявиться достатньо сильним, тиск на пару може посилитися. Хоча нових мінімумів поки чекати не варто. Індекс ділової активності в промисловості сьогодні публікує і Великобританія. У цілому ринок вже переконався в тому, що національний регулятор поки що не збирається переходити в режим жорсткості, що цілком логічно на тлі уповільнює зростання економіки і падаючої інфляції. Тим не менш, якщо дані виявляться нижче прогнозів, пара фунт/долар може випробувати на собі тиск, навіть незважаючи на те, що все це вже закладено в ціни. В цьому випадку можна буде чекати зниження пари на ринку Форекс до рівня 1,50.

Пара долар/ієна на Форекс початку торги гепом, відкрившись на рівні 116,90, продовжуючи відігравати слабку статистику з США. Однак до теперішнього моменту "вікно" закрила, піднявшись до опору 117,70. В цілому настрій ФРС США все ж виглядає більш агресивним. З боку Банку Японії все ще чекають можливих додаткових заходів стимулювання. Все увагу буде зосереджено на звіті ISM у секторі обробної промисловості США. Слабкі дані можуть спровокувати повернення пари в район рівня 117,30. Хоча зазвичай більш активну реакцію долар демонструє на більш вагомий звіт з сфери послуг, - зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.