ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може продемонструвати зростання

У п'ятницю до завершення торгового дня на ринку Форекс велика частина противників долара змогла продемонструвати відновлення. Це відбувалося на тлі досить сильних американських даних. Роздрібні продажі продемонстрували зростання на 0,3%, що перевищило прогноз 0,2%. Індекс споживчої довіри від Університету Мічигану підскочив до 89,4 пункту, у той час як очікувалося на рівні 87,3 пункту. Все це переконує в тому, що ФРС не стане відкладати підвищення ставки. Корекція же викликана таким фактором, як завершення торгового тижня, коли трейдери фіксували прибуток напередодні вихідних.

Європейський календар на понеділок не містить великої кількості значущих звітів. Будуть опубліковані тільки дані про торговому балансі. Але, враховуючи, що зараз ринок шукає будь-які підтвердження того, що в економіці єврозони все не так погано, цей звіт, у разі якщо він перевищить прогнози і відобразить зростання позитивного сальдо, цілком може надати парі євро/долар підтримку на ринку Форекс, налаштовуючи її на повернення в район опору 1,26. Також сьогодні варто уважно стежити за коментарями офіційних осіб. Ввечері відбудеться виступ Маріо Драгі. Якщо глава ЄЦБ дасть зрозуміти, що нові стимулюючі заходи можуть бути відкладені, пара також може у короткостроковій перспективі продемонструвати зростання.

Великобританія не публікує цікавої статистики. Тому рухи можуть бути обумовлені технічними чинниками. Якщо парі на Форекс вдасться закріпитися вище 1,570, можливе зростання до 1,577. Хоча фунт в порівнянні з доларом зараз виглядає дещо слабше-за різниці в настрої центробанків. В інфляційному звіті минулого тижня Банк Англії понизив прогнози по темпах зростання економіки та інфляції, що зводить до мінімуму ймовірність підвищення ставки найближчим часом.

Японська економіка продовжує сповільнюватися. Звичайно, не такими значними темпами, як в II кварталі, але все ж ВВП падає (-1,6% проти прогнозу +2,2%). Дані підштовхнули пару на ринку Форекс до максимуму на 117,04, але пройти його не вдалося, і котирування відновили падіння, повернувшись до рівня 115,70. Банк Японії на останньому засіданні розширив стимулюючі заходи і, швидше за все, поки утримається від подальшого пом'якшення. Хоча статистика свідчить про те, що, можливо, потрібна буде додаткова підтримка економіці. Пізніше США опублікує дані про промисловому виробництві. Можливо, що сильні цифри викликають короткострокове зростання, повертаючи пару долар/ієна до позначки 116,70, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.