ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може продемонструвати короткочасне відновлення

Сьогодні Швейцарський національний банк проведе своє щоквартальне засідання з монетарної політики, і ймовірність побачити зниження процентних ставок до від'ємного значення досить велика. Швейцарський регулятор намагається утримати прив'язку до 1,20 по парі євро/швейцарський франк на ринку Форекс. Останні національні дані чітко свідчать про те, що країна може зіткнутися з важкими часом, у міру того як економіка єврозони починає сповільнювати зростання. При цьому тривала політика стимулювання з боку ЄЦБ може-таки поставити під загрозу відмітку 1,20 по парі євро/швейцарський франк. Все це говорить на користь негативних ставок, а це означає, що пара долар/швейцарський франк на Форекс може закріпитися вище 0,940 з найближчою метою на 0,946 на виході новин, вважає старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва.

Пара євро/долар на ринку Форекс відіграла рішення FOMC і тепер повністю зосередила свою увагу на результатах першого аукціону TLTRO. Дуже важливою буде саме ефективність ініціативи регулятора з підтримки ліквідності в єврозоні. Банки розуміють, що нижче поточних рівнів процентна ставка не піде, і це достатній аргумент для того, щоб скористатися новою пропозицією центробанку. В результаті аукціону повинно бути запитано не менше 200 млрд євро, щоб пара дійсно змогла зміцнитися. Чим вище показник, тим більше шансів у пари євро/долар продемонструвати короткочасне відновлення на Форекс в район 1,2920.

Так як сьогодні два головні події очікуються з Шотландії та Швейцарії, є сенс спробувати торги по кросу британський фунт/швейцарський франк. Дуже велика ймовірність, що пара різко зросте у відповідь на вісті з обох країн. "Якщо брати за основу наш базовий сценарій, що враховує Шотландії у складі Великобританії і зниження процентної ставки ШНБ, пара британський фунт/швейцарський франк може запросто дістатися до дворічного максимуму на ринку Форекс вище 1,54. Однак зверніть увагу, що результати голосування за незалежність можуть бути відомі не відразу, тому і досягнення цілей може зайняти кілька днів", - вважає аналітик.