ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може отримати імпульс для подальшого зростання

У вівторок долар на ринку Форекс скоректувався в більшості валютних пар. Особливих приводів для того, щоб американська валюта знижувалася, не було, хоча негативне сальдо торгового балансу розширилося. Але у євро, зокрема, з'явився привід трохи зміцнитися. І, як не дивно, поштовхом до відновлення послужили чутки про можливу відставку Маріо Драгі. Представники керуючої ради не надто задоволені тим, що глава ЄЦБ оголошує про всілякі заходи, не порадившись з колегами". На цьому тлі ринок Форекс почав чекати, що тепер про подальшому розширенні монетарних стимулів буде оголошено не скоро. Фунт виріс слідом за євро, хоча дані щодо ділової активності в будівельному секторі Великобританії відобразили невелике уповільнення. Але показник залишається на досить високих рівнях, сигналізуючи, що в даній галузі все стабільно.

Сьогодні єврозона публікує дані щодо ділової активності в сфері послуг і про роздрібних продажах. Якщо звіти свідчать хоча б невелике поліпшення стану у даних сферах економіки, сигналізуючи про можливість того, що економіка єврозони все ж не скотиться в рецесію, євро на ринку Форекс цілком може отримати імпульс для подальшого зростання в район рівня 1,26. Хоча в середу пізніше будуть опубліковані і американські дані. Тому не виключено, що зростання буде недовгим.

Великобританія сьогодні публікує дані щодо ділової активності в сфері послуг. Для того щоб пара фунт/долар на Форекс отримала додатковий імпульс до зростання, необхідні досить сильні цифри. У разі якщо показник перевищить прогнози, пара може націлюватися на підйом в район рівня 1,605. Поки ж котируванням не вдається піти далеко від позначки 1,60, хоча вони і змогли закріпитися вище цього рівня.

Пара долар/ієна на ринку Форекс знову намагається подолати опір на рівні 114. Якщо їй це вдасться, первинною метою зростання може стати відмітка 114,30. Сьогодні увага ринку буде зосереджена на даних про зайнятість від ADP і звіті про ділової активності в сфері послуг, яка відіграє значущу роль в економіці США. Якщо звіти (особливо ті, які мають відношення до ринку праці) підтвердять, що економіка США почувається досить впевнено і міцно стоїть на шляху відновлення, пара може націлюватися і на більш активне зростання, в район рівня 114,80, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.