ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар консолідується біля позначки 1,29

Як відзначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова, пара євро/долар провела чергову тиждень вересня на ринку Форекс в низькому діапазоні, поблизу мінімумів червня 2013 р. "Ведмеді" залишаються сильніше "биків" в основний валютній парі, оскільки поки не з'явилося жодного драйвера, що сигналізує про поліпшення в економіці єврозони. Значимої статистики минулого тижня виявилося небагато. США представили два цікавих релізу. Перший - за кількістю вимог на одержання допомоги по безробіттю. Звіт показав зростання індикатора на 11 тис. за тиждень, до рівня 315 тис. Число продовжують отримувати допомогу американців за тиждень зросла до 2,49 млн осіб (+9,0 тис.). Другий значимий звіт щодо роздрібних продажів за серпень, які виросли на 0,6% після зміцнення на 0,3% в липні поточного року. Основний імпульс показником надали дані по продажах автомобілів. Статистика збіглася з прогнозами. Втім, якщо відставити убік сегмент продажів автомобілів, виявиться, що роздрібні продажі в серпні зросли лише на 0,3%. В цілому інвестори чекають підсумків засідання ФРС США, яке відбудеться 16-17 вересня. Пара євро/долар на Форекс консолідується біля позначки 1,29, подальша динаміка визначиться рішеннями американського регулятора.

Основна напруженість зараз концентрується у Великобританії напередодні референдуму щодо незалежності Шотландії. Останні результати опитувань жителів країни показали, що співвідношення голосів змінюється: на користь незалежності збираються проголосувати 51% шотландців, хоча раніше цю позицію поділяли менше половини жителів. На цих новинах фунт подешевшав на ринку Форекс, оскільки зростає невизначеність щодо майбутнього цієї валюти і Європи в цілому. Адже рух за сепаратизм останнім часом активно набирає обертів - сильні ці настрої в Іспанії, Бельгії та інших країнах.

Японія минулого тижня випустила звіт з переглянутого ВВП за II квартал, який показав скорочення економіки Країни висхідного сонця в квітні-червні 2014 року на 7,1%. Це найнижчий рівень ВВП Японії з моменту природних катаклізмів 2011 р., коли землетрус спровокував цунамі. Основна частка такого глобального зниження припадає на скорочення споживчих витрат на тлі квітневого зростання ставки податків з продажів. За підсумками I кварталу 2014 р. ВВП Японії зумів укріпитися на 1,5%.