ua en ru

На Форекс: Пара долар/ієна все ж виглядає перекупленності

У понеділок долар на ринку Форекс опинився під тиском, навіть незважаючи на непогані дані по індексу ділової активності в промисловому секторі США. Своїм падінням американська валюта в більшій мірі зобов'язана розчаровує підсумками п'ятничних розпродажів, що свідчить про те, що населення країни ще не надто вірить у світле майбутнє. Навіть на тлі слабких даних PMI у промисловому секторі Німеччини, які пішли в зону спаду, і єврозони, де вони дуже близько підійшли до бар'єра 50, євро вдалося втриматися на непоганих рівнях. Фунт тим більше відчував себе впевнено, так як аналогічний показник перевищив прогнози. І навіть зниження рейтингу Японії не завадило парі долар/ієна повернутися на ринку Форекс в район рівня 118,00, хоча до закриття пара частково відновилася.

У вівторок цікавої статистики єврозона не публікує, тому рухи в більшій мірі будуть обумовлені технічними чинниками. При цьому слабкість європейської економіки навряд чи дозволить парі євро/долар на ринку Форекс подолати опір на 1,25. Таким чином, можна припускати, що котирування будуть утримуватися в межах діапазону 1,24-1,25, якщо тільки не з'явиться жодних нових каталізаторів для ослаблення долара. Хоча і календар США сьогодні не містить нічого цікавого. Великобританія сьогодні публікує звіт з ділової активності в будівельному секторі. Якщо показник піде за своїм колегою з промислового сектора і продемонструє зростання, ринок отримає додаткове підтвердження того, що економіка продовжує набирати обертів і деяке її уповільнення в III кварталі було явищем тимчасовим. Все це може підштовхнути фунт до рівня 1,5770 з подальшою метою на 1,58 в разі прориву.

Пара долар/ієна на ринку Форекс відновила зростання. І в цілому до цього є досить велика кількість передумов, починаючи від ознак рецесії в економіці Японії, закінчуючи різницею в настроях центробанків, а також зниженням рейтингу Країни Висхідного Сонця. Таким чином, навіть на тлі відсутності макроекономічної статистики пара може продовжити рух в район рівня 119,00. Хоча якщо розібратися, то пара все ж виглядає перекупленності, що може викликати корекцію, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.