ua en ru

На Форекс: Пара долар/ієна повертається в район рівня підтримки 120

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, початок нового тижня на ринку Форекс пройшло для долара в позитивному ключі. Він продовжив зростання по відношенню до більшості супротивників. Але досягнення євро, фунтом і ієною нових мінімумів спровокувало досить широкомасштабний відкат. У євро були і свої приводи для падіння. Представник ЄЦБ Новотни заявив про те, що покупки держоблігацій можуть стати ефективним інструментом впливу у разі, якщо економіка єврозони продовжить демонструвати ознаки ослаблення. Ієна отримала привід для падіння у вигляді переглянутих на зниження даних про ВВП Японії за третій квартал, що підсилює очікування нових заходів стимулювання.

Сьогодні найбільш цікавим звітом може стати публікація даних про торговому балансі Німеччини. Економіка країни в досить високою мірою орієнтована на експорт, а долар, євро міг справити позитивний вплив на динаміку цього показника. Тому, якщо позитивне сальдо розшириться, пара євро/долар може спробувати продовжити зростання на ринку Форекс в район рівня 1,237 і далі до 1,240. Тим більше що економічний календар США на сьогодні порожній.

Фунт спробував закріпитися на Форекс вище рівня опору 1,5660, але не дуже вдало. Пройти цей бар'єр парі фунт/долар поки не вдалося. Сьогодні будуть опубліковані дані про обсяги промислового виробництва. Якщо показник продемонструє зростання вище прогнозів, це стане додатковим підтвердженням того, що сектор відчуває себе досить впевнено і пара може спробувати пройти зазначене опір ще раз. У разі якщо ціни зможуть закріпитися вище позначки 1,566, можна буде чекати зростання в район рівня 1,570.

Пара долар/ієна на ринку Форекс повертається в район рівня підтримки 120. В цілому в такому русі немає нічого дивного, оскільки пара протягом досить тривалого періоду часу виглядала перекупленності і корекція назрівала давно. Зараз для цього досить сприятливий момент, так як в найближчі пару днів США не публікують значимої статистики. Відсутність нових підтверджень достатньої сили економіки США (для того щоб ФРС могла дозволити собі піти на жорсткість) може стати тим каталізатором, який парі необхідний для подальшого відкату в район рівня 118,70.