ua en ru

На Форекс: Пара долар/ієна сьогодні може отримати додатковий каталізатор для зростання

Понеділок основні пари провели досить стримано. Пара євро/долар на ринку Форекс, незважаючи на м'який настрій ЄЦБ змогла зміцнитися, повернувшись до позначки 1,2440. Підтримку пара отримала з боку досить сильних даних з ділового оптимізму від інституту IFO. Показник перевищив очікування і вперше за 6 місяців продемонстрував зростання, відбивши поліпшення настроїв бізнес-спільноти Німеччини. Фунт навіть на тлі порожнього економічного календаря зміг продемонструвати зростання і до закриття дня повернувся в район рівня опору 1,57, але поки пройти його все ж не зміг. Долар/ієна на Форекс знову повернулася вище рівня 118,00, залишаючись під впливом різниці в настроях Центробанків США і Японії.

Сьогодні будуть опубліковані переглянуті дані по ВВП Німеччини за 3 квартал. Якщо цифри вийдуть краще попередніх, пара євро/долар може отримати додаткову підтримку. І в цьому випадку варто чекати подальшого її зростання на ринку Форекс в район рівня 1,25. Справа в тому, що більш сильні цифри будуть свідчити про те, що вжиті заходи ЄЦБ все ж приносять свої плоди, так само як і більш дешевий євро, який сприятливий для експортерів Німеччини. Фунт сьогодні може потрапити під вплив коментарів глави Банку Англії. Якщо Марк Карні буде як і раніше досить м'який у своїх висловлюваннях, пара може відновити падіння на ринку Форекс і повернутися в район рівня 1,5620. Більш активного зниження, мабуть, чекати не варто, оскільки недостатньо агресивний настрій британського регулятора вже багаторазово закладений у ціни.

Пара долар/ієна на Форекс сьогодні може отримати додатковий каталізатор для зростання, за умови, що дані по ВВП США будуть переглянуті у бік прискорення темпів зростання економіки Штатів. Свідчення більш активного відновлення можуть спровокувати посилення очікувань більш раннього початку підвищення ставки американським регулятором. А якщо взяти до уваги факт, що економіка Японії вже увійшла в рецесію, контраст тільки посилиться. Також сьогодні будуть опубліковані дані по споживчій довірі. Подальше зростання показника також піде на руку долара. Тому повернення до опору 118,70 не виключено, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.